Puma_English_Banner_120x240_10_19_06



Browsing Archive: August, 2010

Selamat Menyambut Hari Kebangsaan ke-53

Posted by pahaikan on Tuesday, August 31, 2010, In : Free Topics 


Biru, putih, kuning dan merah .... Warna Jalur Gemilang!!!

Selamat Menyambut Hari Kebangsaan ke-53...

Sebenarnya sampai hari ini... Saya masih berfikir... Adakah Malaysia menyambut ulang tahun kemerdekaan Tanah Melayu pada 1957 (http://www.i-putra.com.my/announcement/sej_merdeka_more.htm) atau menyambut kemerdekaan kesemua ahli yang membentuk Malaysia iaitu Tanah Melayu, Sabah dan Sarawak. Sila rujuk Sejarah Ringkas Pembentukan Malaysia di sini: http://www.carigold.com/portal/forums/archive/i...

Continue reading ...
 

Persediaan Kimia SPM 2010

Posted by pahaikan on Sunday, August 29, 2010, In : Chemistry Subject 



Sudahkah anda bersedia untuk mendapatkan skor terbaik dalam Kimia SPM 2010?

Sila dapatkan maklumat serta perbincangan mengenai Kimia SPM dari Laman Kimia SPM Pahaikan.com. Semuanya free!!!

Sila klik link di atas!!!

Jangan lupa download soalan format SPM dan Trial SPM di sini: http://www.pahaikan.com/download.php

CATATAN: Nantikan Tips Kimia SPM 2010!!!


Continue reading ...
 

Glory!! Glory!! Man United!!!

Posted by pahaikan on Sunday, August 22, 2010, In : Picture Post 


I'm A United Fan by Bradley Ashton - "We'll get our 19th victory in this season... I am very sure of it... Yeah!!"



REMARKS: Perfect season... May be??


Continue reading ...
 

Buah Syurga??

Posted by pahaikan on Sunday, August 22, 2010, In : Free Topics 

Saya pun tidak pasti nama saintifik buah ni... Tapi buah ni di panggil Buah Syurga...

Kebetulan hari Jumaat yang lepas (20/08/2010), mungkin 'langkah kanan'... Hehehe... Maklumlah Kak Rohayu.... Ngam-ngam hari tu saya mau pergi fax borang ke KK tapi masa tu juga order buah manggis Kak Rohayu sebanyak 25 kilo sampai. Yang bestnya... pergi tengok-tengok saja pun dapat Buah Naga free... Tapi datang sekali dengan Buah Syurga.


Nampak macam mangga kecil pun ada juga....

Buah Syurga ni berwarna kuning...
Continue reading ...
 

Biawak Kudung di Flat SM Teknik Tawau Bernilai RM150,000...

Posted by pahaikan on Thursday, August 19, 2010, In : Teknik Tawau 


Biawak kudung yang dimaksudkan...

Sebelum ni selalu kita dengar pasal tokek, gekko gecko atau tokay-gecko dijual pada harga yang mencecah puluhan ribu ringgit. Yang paling hebat... Dijual pada harga RM64 juta pada berat 64 kilogram di Nunukan, Indonesia (Sila klik sini untuk baca artikel).

Kali ini, pahaikan.com membawakan satu cerita yang lebih menarik iaitu Biawak Kudung di Flat SM Teknik Tawau yang didakwa mencapai harga RM150,000. Setakat ini harga biawak tersebut masih lagi menjadi perdeb...
Continue reading ...
 

Majlis Penghargaan KoKurikulum, Hotel Marco Polo Tawau - 03/08/2010

Posted by pahaikan on Sunday, August 8, 2010, In : Teknik Tawau 


Barisan penolong kanan yang turut hadir memeriahkan majlis ini...

Majlis yang dijadualkan pada 12:30 petang ini telah ditangguhkan sehingga jam 12:50 petang kerana menunggu kehadiran para pelajar yang mana saya dimaklumkan terperangkap dalam kesesakan lalulintas. Apa pun tahniah kepada semua 98 orang pelajar yang diraikan bersama dengan 18 orang guru termasuk barisan pentadbir yang hadir dalam majlis ini....

Majlis Penghargaan Kokurikulum yang kali ke-2 diadakan ini adalah untuk menghargai komi...
Continue reading ...
 

Majlis Penutupan Minggu Kemanusiaan - 02/08/2010

Posted by pahaikan on Sunday, August 8, 2010, In : Teknik Tawau 


Pengetua SM Teknik Tawau, Encik Johan Okasa merasmikan Majlis Perasmian Penutupan Minggu Jabatan Kemanusiaan...

Majlis Perasmian Penutupan Minggu Jabatan Kemanusiaan telah disempurnakan oleh Pengetua, Encik Johan Okasa selepas sahaja perhimpunan mingguan tamat lebih kurang jam 12:50 petang. Aik.. Kenapa petang?? Nah itulah...

Sebenarnya, satu perubahan telah dibuat pada minggu ini dimana Perhimpunan Mingguan pada setiap pagi Isnin diheret ke dua masa terakhir dengan jadual asal ditarik ke depan...
Continue reading ...
 

Ceramah H1N1 - 31/07/2010

Posted by pahaikan on Sunday, August 8, 2010, In : Teknik Tawau 


Penceramah jemputan dari Hospital Besar Tawau

Sesi Ceramah H1N1 ini telah bermula pada jam 8:00 pagi. Menurut maklumat yang saya terima dari penyelaras program, ceramah sepatutnya dikendalikan oleh PKPP Hamdan Suamin, tetapi apa yang berlaku ialah ceramah dikendalikan oleh orang lain pula... Mungkin ini adalah wakilnya kerana Encik Hamdan turut hadir dalam sesi ceramah ini. Lupa pula tanya nama penceramah ni... Apa pun sesi ceramah ini telah berlangsung dengan baik selama lebih kurang 2 jam......

Continue reading ...
 

Kem 1 Pengakap 1 Malaysia (29/07 - 02/08/2010)

Posted by pahaikan on Sunday, August 8, 2010, In : Unit Beruniform 


Duduk tinggi di menara pintu gerbang UMAS Scout... Tengok apa tu??

Kem 1 Pengakap 1 Malaysia yang telah berlangsung selama 5 hari 4 malam di Kem Kemahiran Pengakap, Tiku telah berakhir pada 02/08/2010 yang lalu. Saya difahamkan bahawa program perkhemahan ini turut meraikan Ulang Tahun ke-80, Pengakap Malaysia Cawangan Sabah.


Banner Kem 1 Pengakap 1 Malaysia 2010


Papan tandatangan untuk Kem 1 Pengakap 1 Malaysia

Sebelum ini iaitu semasa saya mengikuti JamCab 2010 Nunukan, program perkhemahan ini ...
Continue reading ...
 

Pemenang Kuiz Kimia Online Siri 3a - 28/07/2010

Posted by pahaikan on Sunday, August 8, 2010, In : Chemistry Subject 


Encik Ismail menyampaikan hadiah berupa jersi kepada Pemenang Kuiz Kimia Online Pahaikan.com Siri 3, Adik Nizam Laupa

Kuiz Kimia Pahaikan.com Siri 3 telah pun dimenangi oleh Adik Nizam Laupa dari Kelas 5 RC, SMK Kuhara. Hadiah telah disampaikan sendiri oleh penaja, Encik Ismail Awang di Kedai AG Sports.com lebih kurang jam 5:30 petang pada 28/07/2010 yang lepas.

Hadiah berupa jersi pilihan sendiri ini adalah tajaan AG Sports.com yang turut prihatin dengan pencapaian matapelajaran Kimia dalam Da...
Continue reading ...
 

12 Pelajar 5 PKM Makan Besar!!! - 16/07/2010

Posted by pahaikan on Sunday, August 8, 2010, In : Chemistry Subject 


Restoran JR Liza Taman Uni Villa...

Beginilah kalau sudah janji sebelum exam... Terpaksalah ditunaikan... Apa lagi budak-budak 5 PKM... Jumlah pelajar dalam kelas 25 orang... Jumlah lulus 12 orang...

Mula-mula janji di Restoran Dayana.. Tapi tukar pula.. Apa pun tahniah kepada semua yang lulus... Bukan selalu cikgu belanja korang makan... Sekali sekala jak..


Tengoklah diaorang makan dengan berselera sekali...

Sepatutnya lepas program makan ni, diaorang ada kelas teori dengan Cikgu Anif Hamzah......
Continue reading ...
 
 
Pahaikan.com is best viewed in 1024 x 768 resolution or higher. 




Related Posts with Thumbnails

















Charity event closed!! Thank you very much!!





How many stars do you give to the 2009 Teacher's Day Theme song?
1
2
3
4
5
View Results
Free Myspace Poll
























Go ahead! Grab Pahaikan's button and paste it onto your website!



Add to The Free Dictionary










Recent Comments

Powered by Disqus











 
Make a Free Website with Yola.